واترپمپ چه نقشی در خودرو دارد؟
مقدمه:
صنایع خودرو سازی از زمان تولید اولین خودرو تا کنون پییشرفت های بسیاری داشته است. که با بررسی خودرو ها در طول تارخ این پیشرفت ها مشخص می شود. یکی از مواردی که هنوز در حال طی کردن سیر تکاملی خود می باشد موتورهای احتراقی هستند، که برای تبدیل انرژی شیمیایی به مکانیکی همچنان از سوخت های فسیلی استفاده می کنند. در این موتورها حدود هفتاد درصد انرژی به حرارت تبدیل می شود پس سیستم خنک کننده نقش بسیار مهم و حیاتی را پیدا می کند. سیستم خنک کننده در یک خودرو در حال حرکت در بزرگراه باید قادر باشد دمایی معادل دمای مناسب گرم کردن دو خانه متوسط را از بین ببرد. پس مهم ترین کارآیی سیستم خنک کننده جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتور خودرو به وسیله ی انتقال گرمای ایجاد شده در موتور به هوای محیط اطراف می باشد.
برای کارآیی بهینه موتور خودرو و جلوگیری از فرسوده شدن اجزای آن، نیاز به کار کردن در دمای ثابتی می باشد. در این حالت آلودگی تولید شده نیز کاهش می یابد، پس وظیفه ی سیستم خنک کننده خودرو این است که اجازه بدهد که موتور تا دمای معینی گرم شود و پس از آن دما را برای بهبود کارآیی موتور کنترل کرده تا ثابت بماند و کم و زیاد نشود.
اجزای سیستم خنک کننده:
پس از بررسی اهمیت سیستم خنک کننده خودرو باید توجه کرد که این سیستم متشکل از اجزای مختلفی می باشد که یکی از آن ها واترپمپ یا پمپ آب می باشد. واترپمپ یکی از مهمترین قطعات خودرو می باشد که وظیفه ی آن در جریان انداختن آب، مایع ضدیخ و مایع ضد جوش در داخل موتور خودرو جهت تنظیم آن می باشد.
جهت بهینه کار کردن موتور خودرو به دمایی حدود۹۰ تا۹۵ درجه سانتیگراد نیاز است. درصورتی دمای ناشی از احتراق و سوختن سوخت حدود۲۵۰۰ درجه سانتیگراد می باشد. واترپمپ وظیفه ی کاهش دما و نگه داشتن آن در حد دمای متعادل را دارد تا موتور به خوبی کارکند.
هنگام روشن شدن خودرو واترپمپ نیز شروع به کار می کند و با به جریان انداختن مایع در سرسیلندر و بدنه ی موتور آن را خنک می کند. مایع پس از چرخش و خنک شدن موتور به رادیاتور باز می گردد تا توسط فن های موجود و چرخش هوا خنک شود و دوباره در اطراف موتور به جریان بیافتد. این چرخه ادامه دارد تا دمای موتور در حد مورد نیاز نگه داشته شود.
واتر پمپ نیز نیاز به مراقبت و نگهداری دارد، خرابی این قطعه به دلیل وظایف مهمی که برعهده دارد باعث آسیب های جدی به موتور خوردرو می شود. در ادامه نشانه های خرابی واترپمپ را بررسی می کنیم:
نشانه های خرابی واتر پمپ:
واترپمپ پمپی بسیار قوی است که به صورت مرتب در حال کار است و آب را بسیار سریع در موتور به جریان در می آورد. اشکالات ایجاد شده در واتر پمپ معمولا از دو قسمت آن می باشد:
۱-از قسمت آب بندی که از فیبر و فنر تشکیل شده است.
۲-قسمت پره های داخلی آن که پخش کردن مایع خنک کننده را بر عهده دارد.
آب بندی واترپمپ اهمیت زیادی دارد چرا که آب درون آن جریان دارد و اگر خراب شود نفوذ آب به پشت واترپمپ اتفاق می افتد. به همین دلیل در پشت این قسمت یک سوراخ قرار دارد تا در صورت خرابی فیبر و فنر هنگام عبور آب به سمت بلبرینگ آب از این سوراخ خارج می شود و راننده از اشکال ایجاد شده مطلع شود.
اکسید شدن پره های واترپمپ نیز از دیگر عوامل خرابی آن است. چون واترپمپ به صورت دایم در تماس با آب می باشد به مرور زمان فرسوده می شود. این مورد در زمان طولانی موجب کم شدن دبی آب در واتر پمپ،چرخش کمتر آب و در نهایت گرم شدن موتور می شود. استفاده مرتب از ضدیخ که خاصیت ضدخورندگی را نیز دارد باعث جلوگیری از پوسیدگی و سوراخ شدن پره های واترپمپ خواهد شد، پس وقتی که دمای موتور خودرو به شدت بالا است، فن خنک کننده خودرو نیز به صورت مرتب در حال کار کردن است اما آمپر دمای خودرو همچنان بالا می ماند باید فوری واتر پمپ را بررسی کرد.
در نظر داشته باشید که یکی از رایج ترین نشانه های خرابی واترپمپ نشتی آب و قرار گرفتن قطرات مایع در اطراف آن می باشد. صدای اضافه یا صدای ساییدگی نیز از سایر عوامل پایان یافتن عمر واترپمپ می باشد.
فروشگاه لوازم یدکی موثق پور با سابقه ای بیش از 40 ساله در زمینه لوازام یدکی افتخار دارد. لوازم یدکی اصلی ماشین های خارجی مثل جیپ و شورلت را به دارندگان ماشین های خارجی قدیمی ارائه کند. برای اطلاع از قیمت و همچنین موجودی انبار انواع واترپمپ ها شما می توانید با شماره های فروشگاه تماس بگیرید. و مشاوره رایگان در زمینه خرید لوازم یدکی دریافت کنید.
سلام
تبریک می گم
تو این زمینه بهترین هستین
سایتتون هم زیباست
تشکر از شما
ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص